Open Dag Kooilust 23 juni 2013

Open Dag groot succes

Dagbesteding Kooilust te Wamel beleefde haar eerste Open Dag op zondag 23 juni.

Nina en Elena, twee stagiaires en vrijwilligers van Dagbesteding Kooilust hebben voor familie, vrienden en hele goede kennissen van Marc van Asseldonk en Manon Reijnen de eerste open dag georganiseerd.

Het evenement heeft een besloten karakter om ervaring op te doen in het organiseren van deze activiteit en te zien hoeveel personen op het terrein van Dagbesteding Kooilust kunnen worden opgevangen.

De belangstelling is enorm en op twee korte regenbuitjes na werkt zelfs het weer goed mee.

De bezoekers kunnen proeven van de producten van Dagbesteding Kooilust en deze ook kopen, men kan een bij adopteren, meedoen aan een tombola, door cliënten van Dagbesteding Kooilust gemaakte producten aanschaffen of genieten van een gratis drankje op het overdekte terras met een door Beertje-Wim gebakken plakje cake.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Kooilust is uitgenodigd om zich middels een kraam te presenteren. Er worden folders uitgedeeld en men kan doneren in een speciale bus.

In kleine groepjes worden alle bezoekers rondgeleid en krijgen ze te horen en te zien waarom de cliënten zo graag op Dagbesteding Kooilust zijn en wat ze daar de hele dag doen. Van werken in de kas, het verzorgen van de kippen of het varken, werken in de boomgaard, het sleutelen aan auto’s, het repareren van een aanhangwagentje tot het bouwen van een minilandschap.

Enkele cliënten leiden trots hun eigen familieleden rond.

Een van de hoogtepunten van de middag is de demonstratie van het werken met therapie paarden. Twee paarden laten zien hoe ze op stemcommando’s opdrachten uit voeren, met één of twee cliënten op de rug, met of zonder zadel. Hoe goed getraind deze paarden zijn en hoe veilig het is wordt gedemonstreerd door twee kinderen uit het publiek. Als een van de kinderen uit balans raakt en dreigt te vallen, voelt het paard dat, en stopt onmiddellijk.

De Stichting Vrienden Van Kooilust wil het therapeutisch paardrijden voor jongeren en jongvolwassenen met een beperking stimuleren. Want op deze open dag wordt het nogmaals bevestigd door de stralende ogen van twee kinderen die op de rug van een paard, zonder zadel, zonder les of voorbereiding, door de bak rijden.

De eerste open dag van Dagbesteding Kooilust voor familieleden en vrienden heeft voor de Stichting Vrienden van Kooilust € 294,50 opgebracht. Dit bedrag werd bij elkaar gebracht door de verkoop van producten van de cliënten, donaties en een tombola. Een mooi startbedrag voor de Stichting. Alle gevers hartelijk dank.

Het eerste wat we willen aanschaffen van uw donaties is een duozadel.

Share Button